Lüks Uçuş
16 Ocak  

VIP konforunda seyahat etmeyi sağlayan, varılacak olan hedef noktaya en hızlı biçimde varma olanağı tanıyan özel jetler giderek daha yaygın şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Dünya üzerinde bazı havalimanı noktalarının diğerlerinden daha fazla özel jet ağırladığı bilinmektedir. Bu içeriğimizde en popüler 10 özel jet ağırlaması ile bilinen havalimanlarının özelliklerinden söz edeceğiz.

Teterboro Havaalanı (TEB) – New Jersey, ABD

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde yer alan özel jetlerin en sık uğradıkları yerlerden biri olan Teterboro Havalimanı, New York City’e oldukça yakındır. İş seyahatleri ve gezi için tercih edilen bu popüler lokasyona dünyanın tüm noktasından özel jetler ve yolcu uçakları gelmektedir.

Teterboro Havaalanı (TEB) – New Jersey, ABD
Teterboro Havaalanı

2003 yılında dönemin ABD kongre üyesi olan Steve Rothman civarda yaşayan bireylerin aşırı gürültüye maruz kalmaları nedeniyle 45tondan büyük uçakların havalimanından kalkışını yasaklayan bir federal yasayı kabul ettirmiştir.

Nice Côte d’Azur Havalimanı (NCE) – Nice, Fransa

Kısaca Nice Havalimanı olarak adlandırılan Nice Côte d’Azur Havalimanı, Fransız Rivierası’nda yer almaktadır. Lüks yaşamı ve ihtişamlı yapısı ile nam salmış Fransa’nın bu ünlü havalimanı en çok varlıklı insanların özel jetlerinin uğradığı bir noktadır.

London Biggin Hill Havalimanı (BQH) – Londra, İngiltere

Londra’nın merkezine sadece 22 km mesafede yer alan London Biggin Hill Havalimanı özellikle İngiltere ile iş yapan insanların özel jetleri ile sıklıkla gittikleri yerlerden biridir. Konumunun merkezi olması merkezde bulunan şirketlere ulaşımı oldukça kolay hale getirmektedir.

Dubai Uluslararası Havalimanı (DBX)– Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai Uluslararası Havalimanı (DBX)– Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
Dubai Uluslararası Havalimanı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık eyaleti olan Dubai turizm ve ticaretin merkezlerinden biri haline gelmiştir. Dünyanın uluslararası çapta en işlek 6. havalimanı olarak nitelendirilen bu yerde bol miktarda özel jete rastlamak mümkün.

Van Nuys Havaalanı (VNY) – Los Angeles, ABD

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletine bağlı Los Angeles kentinde yer alan dünyadaki en büyük havalimanlarından biri Van Nuys Havalimanı’dır. Los Angeles World Airports tarafından işletilen bu yere konumu itibari ile en çok Hollywood yıldızlarının, iş adamlarının ve dünya çapında ün kazanmış kişilerin özel jetlerinin uğradığını belirtebiliriz.

Malpensa Havalimanı (MXP) – Milano, İtalya

İtalya’nın Milano kentinde yer alan Milan – Malpensa Havalimanı kent merkezine yalnızca 49 km mesafede yer almaktadır. Moda ve iş merkezlerinin çokça yer aldığı Milano’ya uğrayan pek çok iş insanının yolu bu havalimanından geçmektedir.

Hong Kong Uluslararası Havalimanı (HKG) – Hong Kong, Çin

Mimar Norman Foster tarafından 1925 yılında tasarlanmış olan Hong Kong Uluslararası Havalimanı, Hong Kong’un Chek Lap Kok bölgesinde bulunmaktadır. Hem karayolu hem de metroya bağlı olan havalimanından ulaşım oldukça kolay gerçekleşmektedir.

Hong Kong Uluslararası Havalimanı (HKG) – Hong Kong, Çin
Hong Kong Uluslararası Havalimanı

Asya’nın en önemli iş merkezlerine ev sahipliği yapan Hong Kong’a sıklıkla iş insanlarını taşıyan özel jetlerin uğradığı bilinmektedir.

Samedan Havaalanı (SMV) – St. Moritz, İsviçre

İsviçre’nin Engadin vadisinde bulunan Samedan’da yer alan bu havalimanı Samedan Havalimanı veya Engadin Havaalanı olarak isimlendirilmektedir. Kış sporlarına ev sahipliği yapan bölgenin özel jetler açısından en yoğun olduğu dönem kış sezonudur.

Farnborough Havaalanı (FAB) – Hampshire, İngiltere

İngiltere’nin Hampshire bölgesinde yer alan Farnborough Havaalanı 310 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Londra’ya yakın olması nedeniyle bura ile iş ilişkileri olan bireyler tarafından sıklıkla özel jet ile uğranılan bir havaalanı olduğunu belirtelim.

Aspen-Pitkin County Havaalanı (ASE) – Aspen, ABD

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinde yer alan Aspen kentinde bulunan Aspen-Pitkin County Havaalanı 232 hektarlık bir alan kaplamaktadır. Daha çok kış sporları tutkunlarını ağırlayan bu havalimanı özel jet trafiğinin yoğun olduğu destinasyonlardan biridir.