Lüks Uçuş
7 Mayıs  

Hem çocukların hem de içindeki çocuğu sevindirmek isteyenlerin gözdesi olan eğlence parkları en iyi aktivite merkezlerinden biridir. Birbirinden eğlenceli seçenekleri ile karşımıza çıkan bu parklarda oyunlar oynayabilir, sevdiklerinizle harika anılar biriktirebilir, eğlenceli fotoğraflar çekebilir, sanatsal aktivitelerde bulunabilirsiniz. Bu içeriğimizde dünyanın farklı noktalarında yer alan birbirinden harika eğlence parklarını sizlerle paylaşacağız. 

vialand

İstanbul – Vialand 

Listemize ülkemizde bulunan en iyi eğlence parkı ile başlayalım. İstanbul’da yer alan Vialand eğlence parkı European Star Award ödülleri tarafından Avrupa’nın en iyi 10 tema parkı listesine girmeyi başarmış bir yer. Engelli dostu alanları ile de ön plana çıkan bu parkta günlerce eğlenecek aktivitelere katılabilirsiniz. 

Su kaydırakları, dev salıncaklar, çarpışan arabalar, Roller Coasterlar gibi hem yetişkinlerin hem de çocukların doyasıya eğlenebilecekleri Vialand sizleri ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyor! 

Yongin – Everland 

Güney Kore’nin Yongin kentinde yer alan Everland Samsung C&T Corporation’un işlettiği bir eğlence parkıdır. Beş ana bölgesi bulunan bu eğlence parkında bölgeler; 

  • Magic Land 
  • Zoo-Topia
  • Global Fair
  • European Adventure 
  • American Adventure şeklinde adlandırılır.

Su parkı, Karayip Körfezi adında hayvanat bahçesi, yarış pisti, pansiyon, golf sahası, Ho-Am Sanat Müzesi gibi yapıları da içinde barındırır. 

Kopenhag – Tivoli Bahçeleri 

Kopenhag – Tivoli Bahçeleri 

Kopenhag’da bulunan Tivoli Bahçeleri 1843 yılından beri eğlence merkezi olarak hizmet veren dünyadaki en eski eğlence parklarından biri. Dönme dolap, suni göl, kafeler, serbest düşüş kulesi, hızlı tren gibi birçok eğlenceli seçenek burada çocukları ve yetişkinleri bekliyor! 

Viyana – Prater 

Avusturya’da yer alan en eski ve en büyük eğlence parklarından biri olarak karşımıza çıkan Prater Viyana kentinde yer almakta olup 18 yüzyıla kadar geçmişi olan dünyadaki en eski eğlence merkezlerinden biri. Günümüzde ise modern bir tasarım sunan bu son derece köklü tema parkta; atlıkarınca, su parkı, labirent, mağara treni, dönme dolap, bowling, hız treni ve oyun salonu gibi pek çok eğlenceli seçenek mevcut. 

Rust – Europa Park 

Almanya’nın Rust kentinde bulunan Europa Park 95 kilometrekarelik büyük bir alana kurulmuş, 13 farklı hız treninin bulunduğu bir yer. 1975’ten beridir hizmet veren bu parkta birçok eğlenceyi tadabilirsiniz!

Kaatsheuvel – Efteling 

Kaatsheuvel – Efteling 

Hollanda’nın Kaatsheuvel kentinde bulunan ülkedeki en büyük eğlence parkı olan Efteling dilimizde Masal Parkı olarak adlandırılıyor. 1933 senesinde hizmete acıkan park zaman geçtikçe aktivitelerinin sayısını arttırmış ve hız trenleri, korkunç villa gezileri, masal ormanı, tatil evlerinde ya da otelde konaklama gibi birçok imkanı bir arada sunuyor. 

Paris – Disneyland

Dünya üzerinde bulunan tüm çocukların eğlenceyi doruklarında yaşayacağı en büyük tema parklardan biri olan Disneyland diğer ülkelerde bulunan benzerlerinden ön plana çıkan bir sürü güzellik sunuyor. Şehir merkezinden 30 km uzaklıkta bulunan bu eğlence kompleksinin içerisinde restoran, dükkan ve oteller de yer alıyor. Özellikle bahar aylarında gidilmesini önerdiğimiz bu eğlence parkı yaz aylarında inanılmaz bir kalabalıkla karşılaşmanıza neden olabilir. 

Madrid – Parque de Atrocciones de Madrid 

Madrid’de yer alan Parque de Atrocciones de Madrid hem yetişkin hem de çocuklar için onlarca alternatifi bulunan oldukça büyük bir eğlence parkı. 

Salou – PortAventura 

Barselona’nın şehir merkezinden 80 km mesafede yer alan PortAventura ülkede yer alan en büyük eğlence parkı olmanın yanı sıra sunduğu 6 farklı tema ile adından söz ettiriyor. İçerisindeki en ünlü temalardan biri de Susam Sokağı. 

Dubai – IMG Worlds of Adventure 

Dubai’de açılan ilk tema park unvanını elde eden IMG Worlds of Adventure mega boyutu ile adından söz ettiren bir yer. Burada Cartoon Network ve Marvel karakterleri, gerçekçi boyutlandırılmış dinozorlar gibi birçok yapının yanı sıra 12 sinema salonunda gerçekliği arttırılmış filmler gösteriliyor. Rezervasyon yaptırarak online bilet satın alıp gidebileceğiniz bu eğlenceli mekanını imkanı olan herkes görmeli!