Lüks Uçuş
16 Ocak  

Havacılık fuarı ya da bilinen diğer adıyla Airshow etkinlikleri ilk olarak Fransa’nın başkenti ve en güzide şehirlerinden biri olan Paris’te 1909 senesinde düzenlenmiştir. Daha sonra bir gelenek halini alarak düzenlenmeye her yıl devam eden airshow etkinlikleri havacılık şirketlerinin en görkemli ve bol özellikli uçaklarını ve son teknolojilerini sergiledikleri muhteşem bir fuar. İşte, dünyanın en ilgi çeken 5 havacılık fuarı olarak nitelendirebileceğimiz airshow’lar hakkında detaylar…

Farnborough Havacılık Fuarı

Farnborough Havacılık Fuarı

İngiltere Hampshire kentinde yer alan Farnborough Havalimanı’nda ilk olarak 1932 senesinde hava gösterilerinin yer aldığı havacılık fuarları başlatılmıştır. Paris Air Show’ların aksine çift yıllarda 2 yılda bir düzenlenen Farnborough Havacılık Fuarı’nın en dikkat çekici uçakları arasında Rolls Royce’un Hidrojen yakıtlı motor projesi ile Boom Supersonic yolcu uçağının yenilikçi tasarımında yer alan son teknolojik parçalar olmuştur. En son düzenlenen fuarda 87 uçak ve 1500 standın kurulmuş olduğunu da belirtelim. 

Paris Havacılık Fuarı 

Paris Le Bourget Havalimanı’nda tek sayılı yıllarda 2 senede bir düzenlenen ve dünyanın en büyük gösterilerinden biri olan havacılık fuarı pandemiden sonra 300 bin katılımcı ile ne kadar ilgi odağı bir etkinlik olduğunu gözler önüne seriyor. 

Son olarak bu yıl, 2023 yılında, düzenlenen Paris Havacılık Fuarı’nın açılışını Fransa Cumhurbaşkanı Macron yapmıştır. 125 metrekarelik büyük bir alanda kurulu olan fuarda 2500 stant yer almıştır. Burada sergilenen en ilgi çekici uçaklar arasında Boeing, Embraer, Airbus, Gökbey, Atak, Anka, Hürjet, Aksungur ve Anka gibi içlerinde Türk uçaklarının da yer aldığı 150 uçak, helikopter ve İHA sergilenmiştir. 

Karbonsuz yakıt ve istihdam teması ile açılan bu fuarda en çok konuşan konulardan biri sürdürülebilirliğe katkı olmuştur. 

ILA Berlin Havacılık Fuarı 

ILA Berlin Havacılık Fuarı 

1909 yılında tıpkı Paris Havacılık Fuarı ile aynı yılda düzenlenmeye başlayan ve Frankfurt’ta gerçekleştirilen Berlin Havacılık Fuarı, Berlin Brandenburg Uluslararası Havaalanı’na oldukça yakın olan Berlin Expo Center’da düzenlenmiştir. Son olarak 2022 yılında düzenlenen fuarda 550 stant ve 72bin ziyaretçi dikkat çekmiştir. Burada da yenilikçi ve sürdürülebilirlik odaklı bir tema görülmektedir. 

Dubai Havacılık Fuarı 

Orta Doğu’nun en büyük havacılık gösterilerinden biri olan Dubai Havacılık Fuarı ilk olarak 1986 yılında düzenlenmeye başlamış global çapta da en çok ziyaretçi çeken hava gösterilerinden biri olarak görülmektedir. 

Fuarın son olarak 2023 yılının 13 – 17 Kasım tarihleri arasında düzenlenmesi bekleniyor. 

EBACE Fuarı – Zürih

EBACE Fuarı her yıl Zürih, İsviçre’de düzenlenir. Bu fuar, iş havacılığı endüstrisindeki son gelişmeleri ve yenilikleri sergilemek için bir platform sağlar. Katılımcılar, yeni iş jeti modellerini inceleyebilir, iş jeti hizmetleri ve ekipmanları hakkında bilgi edinebilir ve iş ilişkileri kurabilirler.

EBACE Fuarı, iş havacılığı sektöründe önemli bir buluşma noktasıdır ve iş jeti endüstrisinin geleceği hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için değerli bir etkinliktir.

EBACE Fuarı genellikle Mayıs ayında düzenlenir. Ancak, fuarın tarihleri her yıl değişebilir, bu nedenle güncel tarihleri ve detayları öğrenmek için resmi EBACE web sitesini veya fuarın düzenleyici kuruluşlarını takip etmeniz önemlidir. Fuarın tarihleri ve detayları zaman içinde güncellenebilir, bu yüzden doğru bilgilere ulaşmak için resmi kaynakları kontrol etmek her zaman en iyisi olacaktır.